Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen zaterdag 13 januari

VC OLSREDLEM PAKT BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN VC KESSEL.
Zaterdag 13 januari speelde dames 1 van VC Olsredlem een thuiswedstrijd tegen VC Kessel.

Uit werd er met 4-0 gewonnen van deze ploeg, echter heeft VC Kessel bij verschillende toppers toch punten weten te pakken. Voor VC Olsredlem dus de taak om er vanaf het begin meteen te staan. Het liep meteen goed aan de kant van Melderslo. Met een goede servesdruk en goed verdedigend werk werd deze set vrij gemakkelijk binnengehaald met 25-15.

De 2e set hadden de meiden van VC Olsredlem het, met name aan het begin van de set, wat moeilijker. VC Kessel haalde alle ballen van de vloer en met een goede servesdruk wisten ze de thuisploeg onder druk te zetten. Met behulp van een paar mooie servesbeurten wisten de dames van VC Olsredlem het tij te keren. Ook deze set werd uiteindelijk gewonnen  met 25-15.

Het team wist het goede spel ook in de 3e set vast te houden. Verdedigend werd er hard gewerkt en, in combinatie met een aantal goeie blokpunten, werd ook deze set wederom binnengehaald met 25-15.

De winst was op dat moment al binnen voor de thuisploeg, echter zijn alle punten nodig om nog mee te doen bovenin de ranglijst. De laatste set van deze wedstrijd ging het de gehele set gelijk op. VC Olsredlem kwam er aanvallend moeilijk door waardoor ze het zichzelf heel erg lastig maakte. Mede door goed verdedigend werk van de tegenstander bleef het tot aan het einde van de set spannend. Uiteindelijk wisten de dames van VC Olsredlem, door een paar tactische ballen, alle punten in Melderslo te houden. Hiermee hebben de dames zich weer terug in de race weten te vechten. De dames hebben nu twee  weken de tijd om hard te trainen en ervoor te zorgen dat ze deze reeks vol gaan houden in de 2e seizoenshelft van de competitie.

Olsredelem DS 2- Civitas DS 1     0-4 20-25 14-25 19-25 23-25

Afgelopen zaterdag kwam koploper Civitas naar Melderslo om een potje te ballen. We hadden wat recht te zetten, onze eerste wedstrijd van het seizoen verliep enigszins stroef dus we wilden minimaal onszelf met een beter gevoel naar huis laten gaan. En dan ook nog even wat setjes meepikken als het even kon.

We begonnen de eerste set prima, we konden goed met het spel van Venlo mee, zij wisten wel beter af te wisselen met korte balletjes waar wij nog niet klaar voor waren. Op een gegeven moment konden ze ook meer druk zetten met de serve en kwamen wij aanvallend niet echt aan bod, deze set verloren we met 20-25.

De tweede set weer volop er tegenaan, Civitas ging echter door waar ze gebleven waren en kwam goed in het spel, aanvallend en de serve kregen we niet goed genoeg onder controle. Hierdoor moest Ilona veel ballen van achteren halen en komden we onvoldoende ons eigen spel spelen. 14-25

De derde set konden we het in het begin nog de knop niet omzetten, we vochten tegen onszelf en lieten de kopjes hangen. Gelukkig konden we aan het eind wel nog wat punten maken zodat we weer een beetje in het ritme kwamen en de set met een redelijk gevoel uit gingen 19-25.

Er moest een puntje in zitten, met vlagen liep ons spel en we zagen dat we ze met de serve ook onder druk konden zetten. Vanaf het begin van de vierde set zaten we er lekker in, we stonden ruim voor, maar helaas legden we te veel druk op onszelf waardoor we Civitas bij lieten komen en zij uiteindelijk toch met volle winst naar huis gingen. 23-25

Wedstrijdverslagen zondag 14 januari

Niveau 4 1
Vandaag in ons eigen dorpje!
Ons eerste wedstrijd was tegen vc Athos ’70. We gingen goed van start, letten goed op. Gewonnen met 4-0
Na een korte pauze gingen we weer met volle moed starten aan de tweede wedstrijd en dat was tegen Hovoc.
Het was een leuk spelletje om te zien, super gespeeld! Toppie! Gewonnen 4-0
Eerste punten zijn binnen..
Elyse bedankt voor het mee doen…
Tot volgende week want dan moeten we naar Horst…

Niveau 4 2

Zondag 14 januari speelde we onze eerste wedstrijden van dit jaar thuis in Melderslo.
Eerste wedstrijd tegen Hovoc N.4.3, we gingen goed van start. De tweede helft van de wedstrijd zakten we terug. Uiteindelijk hebben we gelijk gespeeld 2-2. Meteen de tweede wedstrijd er achteraan tegen Set Up N4.2. We waren niet echt wakker….er zat geen pit in! Toch hebben we deze wedstrijd gewonnen met 4-0. We hebben redelijk goed gespeeld, maar de volgende keer een beetje meer actie.

 

Wedstrijdverslag zaterdag 6 januari – Dames 1

Na enkele zaterdagen vrij te zijn geweest mochten we weer aan de bak, en dit keer tegen Holyoke D1. De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. De eerste set begonnen we sterk en keken we al snel tegen een comfortabele voorsprong aan. Deze werd dan ook met 25-15 gewonnen. De tweede set hielden we ook de druk er goed op. Zonder in de problemen te komen liepen we uit naar 25-18. De derde set ging iets moeizamer, en ook de tegenstander stond steeds beter te verdedigen. Maar na een tactische time-out van Dien pakte we een aantal punten achter elkaar, waardoor ook deze set met 25-20 gewonnen werd. De vierde set begonnen we erg sterk met een goede servicedruk. Helaas lieten we de tegenstander toch wel in hun spel komen, waardoor we zelf hard moesten werken om de set toch te winnen. Maar zonder al te veel problemen wisten we ook deze naar ons toe te trekken. Een heerlijke 4-0 overwinning; een mooie afsluiter van de eerste competitiehelft, waarin we nu op een 4e plek staan. Aankomende zaterdag mogen we weer aan de bak tegen Kessel. Kia Ora!

 

Wedstrijdverslagen zaterdag 16 december

VC Olympia DS 3 – Olsredlem DS 1    3-1

De laatste wedstrijd van het jaar, was voor de dames van Olsredlem tevens de afsluiting van een serie topwedstrijden. In de afgelopen weken speelde Olsredlem dames 1 wedstrijden tegen teams uit de top 5. Een zware serie, waarin punten werden gepakt, maar helaas ook een aantal wedstrijden met verlies af werden gesloten. De wedstrijd tegen Panningen stond daarom in het teken van terugkomen in het eigen spel. Vanaf de start werd duidelijk dat het hele team ging voor een overwinning vandaag. De vlotte start uit eerdere wedstrijden was weer zichtbaar. Er werd hard gewerkt en met een aantal mooie combinaties werd de eerste set overtuigend binnen gehaald. Het goede spel leek zich door te zetten in de tweede set. Gedurende deze set kwam echter een service serie van Panningen die de gehele wedstrijd deed kantelen. Hoewel Olsredlem de pass onder controle had, werden de punten niet binnen gehaald met de aanval. Mede dankzij een zeer goede verdediging van Olympia sloeg de twijfel toe aan het net en maakte Olsredlem het zichzelf onnodig moeilijk. De set werd ingeleverd. In de twee sets die hierop volgden, kon het tij niet meer gekeerd worden. Hoewel er met fases goed gespeeld en hard gewerkt werd, was er ook frustratie zichtbaar doordat de aanval niet tot punten leidde. Helaas moest Olsredlem de winst afstaan aan de dames van Olympia. Dit betekent dat dames 1 de winter ingaat op de 5e plek, maar met een wedstrijd minder gespeeld. De aansluiting bij de top is nog niet verloren gegaan. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden. Op 6 januari wordt een inhaalwedstrijd gespeeld in het MFC te Melderslo, tegen BVC Holyoke. Dit is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, waarna de balans in de strijd naar het kampioenschap opgemaakt kan worden. Supporters zijn dan ook van harte welkom!

Avance DS3 – VC Olsredlem DS2  1-3

Tijdens het maken van het verslag 24u na de wedstrijd komen er nog steeds irritaties boven. Wij werden na de wedstrijd als het onsportieve team bestempeld, maar als dit al was werd dit zeker opgebouwd door diverse factoren in en naast het veld bij de tegenstander.

Dit gezegd te hebben wat meer info over de wedstrijd. Helaas vanwege een buikgriepje bij Loes maar met 6 speelsters kunnen starten.. Het was de nummer laatst dus we moesten punten pakken! Dit hebben we dan ook gedaan. De eerste set ging dit veel te gemakkelijk en maakte we het onszelf na een ruime voorsprong onnodig lastig en spannend: 22-25. Doordat we hun er op het einde in lieten komen namen hun de tweede set het heft in handen en stonden wij een beetje verdwaald in het veld: 25-13. De derde set begonnen wat frustraties over (in onze ogen) foute beslissingen, toch konden we het hoofd erbij houden: 18-25. In de loop van de derde set kwamen er meer supporters van Avance de wedstrijd bekijken, maar helaas had een enkeling een apart idee over supporteren. Ondanks de frustraties eigen spel blijven spelen en nog even op moeten treden toen ze een puntje extra wilde sprokkelen op het einde.. de opluchting was dan ook enorm toen de laatste bal gespeeld was: 23-25. Nee, helaas geen fijne wedstrijd maar trots dat we 4 punten mee naar de Melderse hebben genomen! Speelster van de week was Renske. Loes, hopelijk ben je weer snel opgeknapt! Volgende wedstrijd is 13 januari om 14:00 tegen de gedeeld koploper.. tot dan! ON FIRE!!!!

Olsredlem dames 3 ongeslagen winterkampioen

Door een matige wedstrijd, maar hard gestreden 4-0 overwinning op concurrent Hovoc, hebben de dames de nummer 1 positie ongeslagen neer kunnen zetten.

Nadat er vorige week een goede wedstrijd was neergezet tegen Accretos, stond Hovoc afgelopen zaterdag op het programma. De laatste wedstrijd voor een korte winterstop. Er stond een jong team tegenover het ervaren team van Olsredlem. Het streven was dan ook om afwisselend te spelen en zo de punten binnen te halen.

De eerste set startten de dames uit Melderslo pas laat, waardoor Hovoc een voorsprong kon uitbouwen. Gelukkig begon de diesel te lopen en ging de eerste set met een nipte overwinning naar Olsredlem. De tweede en derde set waren overtuigend voor Melderslo. Omdat het aanvallend niet altijd wilde lukken werden de punten duidelijk binnen gehaald door tactisch spel. Daarnaast was de voorsprong in de derde set zo groot dat Monique haar rentree kon maken. De scheidsrechter verpestte het eerste bal contact nog even, maar heel fijn dat Monique weer terug is! De vierde set was nodig om de volle 5 punten mee naar huis te kunnen nemen, echter het ongeslagen winterkampioenschap was al binnen. Dit resulteerde er dus ook in dat de concentratie iets minder werd en Hovoc meer hun eigen spel konden spelen. Na een eindsprint en zenuwachtige foutjes van de Horstenaren kon de wedstrijd met een 4-0 overwinning afgesloten worden. Hierdoor werd er een klein feestje in gang gezet. Omdat Inge helaas er niet was, heeft Ger de coaching verzorgd. Bedankt!

Wedstrijdverslagen zondag 17 december

Niveau 4.1.
Vandaag in ons eigen dorpje Melderslo. Onze eerste wedstrijd was tegen ActiveRooy, we gingen goed van start, letten goed op. Helaas op het laatst een paar puntjes laten vallen waardoor we net verloren 4-0.
Na een kleine pauze begonnen we met volle moed tegen Civitas, ook dit ging goed, gingen gelijk op, net bij de laatste fout van ons was de tijd om..
Goed gespeeld maar net verloren…4-0
Allemaal fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Niveau 4.2.
Zondag 17 december hadden we thuis onze laatste wedstrijd van dit jaar. De eerste wedstrijd tegen Civitas N4.1 begonnen we heel goed. We waren goed aan het opletten en de opslag ging ook prima. We wonnen deze wedstrijd dan ook met 4-0. Tweede wedstrijd moesten we tegen Revoc/VCB N4.1. We ging niet zo goed van start en waren er niet helemaal bij. We hadden nog wel een aantal goede momenten, maar dit mocht helaas niet helpen en we verloren met 4-0.      Marinda bedankt voor je ondersteuning en Jill bedankt voor het invallen. We zijn als 3e geëindigd  in onze poule ( 1e helft van het seizoen).  Meiden allemaal goed gewerkt, wij zijn trots op jullie en op naar de 2e helft in 2018.

Wedstrijdverslagen zaterdag 9 december

Olsredlem DS 1 – Ledub DS 3        0-4 14-25     23-25     23-25     22-25
Afgelopen zaterdag stond de spannende wedstrijd tegen Ledub op het programma.  Onder het genot van de sneeuwvlokjes begonnen we vol energie aan de warming up. Helaas begonnen we dan toch de eerste set met een flinke achterstand en konden we deze niet meer inhalen. De tegenstander speelde erg fanatiek en waren vooral verdedigend erg sterk. Met onze aanval kwamen we er niet altijd even goed doorheen, maar met momenten konden we de tegenstander de ballen om de oren slaan en ze een poepje laten ruiken! Helaas konden we de serve niet lang genoeg vasthouden en haalden we de sets niet binnen.. Volgende week staat de topper tegen Olympia op de planning! We gaan weer flink trainen deze week, om zo aankomende zaterdag de wedstrijd onze kant op te trekken! KIORRA!

Olsredlem DS 2 – AV Flash DS 1 4-0         25-18     25-12     25-23     25-24
Afgelopen zaterdag trotseerde Arcen de sneeuw om een potje te komen ballen. We stonden vrijwel onder elkaar in de ranglijst dus we moesten ook hier punten kunnen pakken.
We begonnen gedreven aan de eerste set, maar Arcen liet merken dat ze niet zomaar aan zich voorbij lieten gaan. Er werden veel ballen van de grond geraapt dus we moesten gelijk een tandje opschroeven. We konden telkens enkele punten voorsprong houden waardoor we net op t nippertje de set naar ons toe trokken 25-18
De tweede set wilden we dit spel doortrekken, liefst met nog iets meer voorsprong, Arcen had echter ook een moment met goede serve druk waardoor we even achter kwamen maar daarna kwam Jonne die zo lang serveerde dat een aantal t koud begonnen te krijgen….toen was de set zo klaar 25-12.
De derde set waren we vanaf t begin weer aan elkaar gewaagd, en konden we maar geen grote voorsprong opbouwen. Gelukkig konden wij het toch afmaken, 25-23
We hadden al 4 punten maar konden dat extra puntje goed gebruiken dus probeerden weer vanaf t begin druk te zetten, Arcen liet dit niet zomaar gebeuren waardoor we toch nog even gelijk op liepen. Gelukkig konden we daarna uitlopen en de wedstrijd met 4-0 op onze naam schrijven. We hebben hard gewerkt en verdiend gewonnen. Moniek, bedankt voor het meedoen en aanmoedigen. Chantal was speelster van de wedstrijd, met haar vele punten die ze gescoord heeft en goede verdedigend werk. ON FIRE!!!!

Wedstrijdverslagen zondag 10 december

Niveau 4.1

Vandaag moesten we naar Meerlo. Op tijd vertrokken ivm de verwachte sneeuw. Onze eerste wedstrijd was tegen peelpush. We gingen zeer goed van start, letten goed op en werkte goed samen.We verloren net met 4-0.
Na een korte pauze moesten we tegen Set up. Dit ging te gemakkelijk. Goede serve, kregen weinig ballen terug.  Gewonnen met 4-0. Goed gedaan!Volgende week in ons eigen dorpje…En iets lekker verdiend!

Niveau 4.2.

Zondag 10 december mochten we naar Sevenum. We hadden Stacey gevraagd om bij ons in te vallen.
De eerste wedstrijd tegen Sevenum was niet zo moeilijk en wonnen we ruim met 4-0.
De tweede wedstrijd tegen Horst was super spannend. Nu moesten de meiden echt aan de bak.
De eerste set verloren we en de tweede set wonnen we op het laatste nippertje, dus gelijk spel 2-2.
Het was een super leuke wedstrijd. Stacey nogmaals bedankt en op naar de laatste wedstrijd van dit jaar.

Wedstrijdverslagen zaterdag 3 december

Grashoek DS 2 – Olsredlem DS 1   3-1
25-23  25-20  28-26  20-25

Afgelopen zaterdag moesten we in Grashoek spelen. Tijdens het inspelen moesten we erg wennen aan de gymzaal, de zaal was erg klein met een laag plafon. Voor ons was dit erg lang geleden dat we z’n zaal gespeeld hadden.

We begonnen erg voorzichtig aan de 1set we hadden hierdoor als snel een achterstand van 3-8. Later na kwamen we toch nog redelijk dichtbij maar helaas was dit te laat. Met enkele nieuwe wissels begonnen we met een nieuwe set helaas mocht dit niet baten ook deze set verloren we. De set daarna ging gelijk op wat was een spannende set. Er werd mooi afgeblokt en hadden een goede service druk de ready ‘s waren lang maar helaas was het grashoek die deze set won. Het leek wel of er een bepaalde druk van ons af was afgevallen doordat we deze wedstrijd niet meer konden winnen. Het liep allemaal erg soepel Grashoek kreeg onze service niet meer onder controle we kregen een mooie voorsprong hierdoor wonnen we deze set.

Set up DS 2-  Olsredlem DS 2        3-2
26-24 23-25 25-21 17-25 15-6

Afgelopen zaterdag mochten we in Mieldere gaan ballen, altijd lastig uit. Nog een extra handicap was dat we maar met 6 waren dus iedereen moest vol aan de bak en dus fit zijn. Er stond een jong team tegenover ons, sommigen van ons waren bijna het dubbele qua leeftijd…. We begonnen prima aan de wedstrijd, we waren gedreven maar door kleine foutjes liepen we continu tegen een kleine achterstand aan. We merkten direct dat zij vloervrij waren en verdedigend veel ballen hadden. Aan het eind van de set waren we goed bijgekomen, maar konden enkele set points niet afmaken wat Set Up uiteindelijk wel deed, 26-24. De tweede set gingen we er vol voor en konden zelf wat voorsprong opbouwen, helaas kwa, Meerlo steeds weer bij en konden wij dit keer wel een eindsprinten maken en winnen met 23-25. De derde set, we waren ontzettend hard aan het werk, en wisten dat we hiermee meer punten konden pakken. Echter Meerlo schroefde nog een tandje bij en kon onze serve pass goed ontregelen waardoor we aanvallend niet genoeg konden scoren, 25-21. De vierde set konden we vanaf het begin goed druk zetten en telkens wat voor blijven op Set Up, en ook wij konden serve druk leggen en wisten goed afwisselend te scoren. 17-25. Een vijfde set, nu gingen we toch echt voor de winst, we hadden zo hard gewerkt…. Misschien wel te hard, er zat vanaf het begin te weinig in deze set. De pass kwam voor geen meter en ook aanvallend kwamen we niet meer op het niveau van de derde set. Er werden veel foutjes gemaakt waardoor Set Up zo bij de 15 punten was…. 15-6. We hebben allemaal erg hard gewerkt en de sfeer zat er lekker in. Toch weer 2 puntjes meegenomen naar huis. Speelster van de week was Loes. Volgende week weer lekker thuis, tegen Arcen, hopelijk zijn de pepernootjes die we nog gekregen hebben dan al op! ON FIRE!!!!

Athos ds 3 – Olsredlem ds 3           3-2
27-25     11-25     25-20     25-23     8-15

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk de dag,
dat we naar Sevenum gingen met een lach.

Want we wisten: aankomende weken komen er de wedstrijden,
waar we eindelijk eens voor de punten moeten strijden.

Omdat het niet zeker was of we ongeschonden de wedstrijd door zouden komen,
hadden we Annie meegenomen.

Ook Moniek had zich bij elkaar gerapen,
want ze had de hele nacht gereisd zonder te slapen.

De eerste set moesten we even wennen,
want Serum kon wel ballen die jonge dennen.

We waren misschien wat gespannen,
en moesten ons vermannen.

Dit deden we misschien wat te laat,
zodat je met 1-0 achter staat (27-25).

De tweede set maakten we het spel zelf,
die set dus ook dik gewonnen: 25- elf.

De derde set liepen we achter de feiten aan,
en moesten deze set aan ons voorbij laten gaan (25-20)

De vierde set moesten we dus winnen,
om überhaupt aan die 5e set te mogen beginnen.

Na een achterstand kwam Lenny aan serve,
en sloeg met veel durf..

naar het einde van de 4e set, (25-23)
en zo werd de 5e set ingezet.

Na eerst even de beste kant gekozen,
konden we Athos lozen.

3-2 winst wat een strijd,
op naar de volgende wedstrijd.

Want volgende week staat ons concurent Accretos te wachten,
daar kunnen we nu al naar smachten.

Het is dus leuk als er publiek komt kijken,
dan hopen wij weer een leuke strijd te bereiken.

Wedstrijdsverslagen zaterdag 25 november

Olsredlem DS1 – Peelpush DS 4       2-3 16-25   25-18   12-25   25-19   14-16
Olsredlem Dames 1 verliest nipt kraker tegen Peelpush Dames 4
Zaterdag 25 november speelden we spannende wedstrijd tegen Peelpush Dames 4 uit Meijel. De zaal zat goed vol om deze wedstrijd te aanschouwen.

Het begin van de wedstrijd was nog voor ons, maar al snel genoeg kantelde de wedstrijd in het voordeel van Peelpush. Teveel persoonlijke fouten op alle fronten zorgde ervoor dat we achter de feiten aan liepen. Er werd gewisseld, maar dat kon het tij niet keren en de set werd dik verloren met 16-25.

Met wat wissels werd er de tweede set weer vol enthousiasme begonnen. Het begin was nog voor Peelpush maar gedurende de set kwamen we beter in het spel. Een betere serve en aanvalsspel zorgde ervoor dat Peelpush wat meer onder druk kwam te staan. Er werd een mooie voorsprong opgebouwd en met veel enthousiasme werd de tweede set binnengehaald met 25-18.

Helaas konden we dit niveau niet vasthouden in de derde set. De service pass kwam stevig onder druk te staan door de goede serve van Peelpush, hierdoor konden we niet ons eigen spel spelen. Ook op eigen serve konden we geen vuist maken. Peelpush overklaste ons volledig en er werd dik verloren met 12-25.

Gelukkig gingen de koppen niet hangen bij ons en wilden we er een vijfde set uit slepen. Er werd besproken hoe de service pass zou worden aangepakt en door goede communicatie verliep dit beter in de vierde set. Als gevolg daarvan werd er aanvallend meer gescoord en werd Peelpush onder druk gezet. De servedruk was ook goed en de vierde set werd binnengehaald met 25-19.

Voor het eerst dit jaar moesten we een vijfde set spelen. Gespannen werd er begonnen aan de vijfde set. Beide teams maakten er een mooie strijd van. Het begin was voor Peelpush, waarna we dichterbij kropen en met 8-7 voor kwamen. Toen stokte de service pass weer even waardoor we op achterstand kwamen te staan. Met een goede serve druk van Antoinette kwamen we op gelijke stand 13-13. Helaas wist Peelpush het laatste punt binnen te slaan en werd er nipt verloren met 14-16. Ondanks het verlies blijven we goed bovenin meedraaien in de poule. Al het publiek bedankt voor het kijken en aanmoedigen. Volgende week staat Grashoek Dames 2 op het programma om 17:00 in Grashoek. Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden! KI ORA.

Olsredlem DS 2 – VC Velden        0-4 19-25 23-25 16-25 12-25
Afgelopen zaterdag kwam sinterklaas naar ons MFC en mochten we weer eens lekker thuis ballen. Dubbel feest!
Helaas verliep de wedstrijd niet echt feestelijk. We waren meer tegen onszelf aan het vechten dan tegen de tegenstander. De eerste set moesten we er weer even in komen. Aan het eind van de set begon het wat beter te lopen, dus de tweede set begonnen we vol energie. We konden de hele set mooi wat punten voorsprong houden, maar om een of andere reden werden we weer bevangen door de neerwaartse spiraal waardoor we de set net afgaven. Het lukte ons niet aanvallend te scoren. We hadden weer veel serve fouten en kregen de knop niet om in ons hoofd. Ondanks wat wisselingen bleven we te wisselvallig spelen. De laatste 2sets waren snel klaar. Erg jammer dat we weer geen punten gepakt hebben, er zijn dit seizoen veel tegenstanders waar dit wel bij had gemoeten en gekund. De nabespreking was erg nuttig, hopelijk kunnen we hieruit dingen meenemen zodat we zaterdag in Meerlo volle bak eraan kunnen met positieve energie! Speelster vd week was Laurie, mooie aanvallen en paar mooie punten met de blokkering gemaakt. Ook verdedigend had ze veel ballen. Sanne bedankt voor het meedoen op verschillende posities! ON FIRE!!!
Olsredlem DS 3 – VS Aspargos DS 2  4-0 25-17    25-17    26-24    25-11
….. 5 punten weer in de pocket!
Op naar 3 leuke wedstrijden op rij!

Wedstrijdsverslagen zondag 26 november

Niveau 4.1.
Vandaag lekker dicht bij, naar Horst.
Onze 1e wedstrijd was tegen Hovoc, we begonnen goed. Maar lieten toch op het laatst een paar puntjes liggen. We verloren dan ook 4-0.
Onze 2e wedstrijd was tegen Athos, ook hier begonnen we goed, na een kleine achterstand kwamen we bij ondanks de goede serve beurten weer bij (9 punten achter elkaar) en we wonnen! 4-0
Goed gedaan allemaal, jullie hadden wat lekkers verdiend…
Fijne Sinterklaas! En tot 9 december….

Niveau 4.2.

Zondag 26 november moesten we naar Belfeld. Gelukkig hadden we toch nog vier spelers!
Anouk heeft ons weer goed geholpen, dank je wel. Tanja ook bedankt voor het lenen van Anouk.
Als eerste moesten we tegen VC HERO N4 1, het was een leuke wedstrijd, deze wonnen we met 4-0.
Meteen de tweede wedstrijd er achteraan tegen BVC Holyoke N4 1, dit ging erg gemakkelijk, gewonnen met 4-0.
Daarna kreeg iedereen een kleine verrassing en iets te drinken.
Yvonne, nog bedankt voor het mee coachen.

Wedstrijdsverslagen zaterdag 18 november

Olsredlem DS1 – VC Fortutas DS2             3-1 25-15    25-23    25-11    11-25
Zo eindelijk weer een keer een thuiswedstrijd, het voelde goed om weer thuis te spelen in onze eigen gymzaal. We begonnen onze wedstrijd heel goed, vooral in de service waren we erg sterk hier scoorden we dan ook veel puntjes mee. Doordat we ook alles van de vloer haalden, wonnen we de 1e set met 25-15. De 2e set begonnen we met dezelfde spirit als ik de 1e set, maar helaas had de tegenstander een erg goede aanval die we maar niet onder controle kregen. Hierdoor werd het erg spannend maar pakten we de set alsnog met 25-23. Het harde werken aan het einde van de 2e set namen we mee naar de volgende set en dit was te zien want die wonnen we met gemak, door wederom een goede servicedruk. Uiteindelijk was de stand 25-11. De 4e set, toen werden we weggespeeld wat heel jammer was. Er zat vanuit ons niet meer de pit in als in het begin van de wedstrijd, vooral door 1 speler van de tegenpartij werden we weg gespeeld. We kregen haar aanvallen niet meer onder controle, deze set moesten we dus helaas weggeven met 11-25. Maar wederom 4 punten in de pocket waardoor we nu gedeeltelijk 2e staan.  

Volgende week weer een thuiswedstrijd met als tegenstander Peelpush!
KIA ORA!!

Wedstrijdverslagen zondag 19 november

Niveau 4 2

Vandaag mocht ik jullie coachen en we moesten naar Herten.
Onze eerste wedstrijd was tegen VCHero, we gingen goed van start, waren goed aan het opletten dus wonnen we met 4-0.
Onze tweede wedstrijd was tegen Holyoke, dit ging te gemakkelijk, weinig tegenstand.
Gewonnen met 4-0.. Goed gespeeld dames.. Sandra en Lieke bedankt voor het coachen en aanmoedigingen.
Ga zo door…

 

Wedstrijdsverslagen zaterdag 11 november

Brovoc 1 – Olsredlem 2.             3-1 26-16 25-15 25-18 20-25

De start van het carnavalsseizoen begon voor ons helaas in Brovoc. We begonnen met ons hoofd nog in carnavalssferen en werden direct door Brovoc onder druk gezet en kregen de pass niet naar voren waardoor we zelf ook niet goed tot aanvallen kwamen. Het lukte ons niet om dit op te pakken, voor we het wisten was het 25-16. De tweede set was een kopie van de eerste, we vochten tegen meer tegen onszelf dan tegen Brovoc, maakten veel serve fouten, lieten ballen gaan en wederom hadden zij een goede servedruk. 25-16

De derde set lukte het wel om de knop om te zetten en konden we vanaf het begin zelf druk zetten, we hadden een betere service, de pass kwam beter en we kwamen tot scoren. We bouwden een mooie voorsprong op, maar tegen het ende van de set lieten we ons verrassen door een goede serveerpartij van 1 speelster van Brovoc en waren we het spoor bijster, zij roken de overwinning en stoomden over ons heen, 25-18. De vierde set wilden we toch echt nog pakken, dus wederom zetten we alles op alles om zelf weer het spel van het begin van de derde set te gaan spelen. Dit lukte goed en we bleven dit keer die voorsprong vasthouden. Jammer dat we hier niet meer punten gepakt hebben, thuis gaan we voor de overwinning! Speelster van de week was ondergetekende. Lisa bedankt voor de morele en fysieke ondersteuning! Volgende week hebben we geen wedstrijd maar komen we aan de deur met kaarten om de clubkas te spekken. ON FIRE

Wedstrijdverslagen zondag 12 november

Niveau 4 1
Vandaag moesten we naar Kessel.
Onze eerste wedstrijd was tegen Velden, deze  ging niet zo goed, we waren erg dromerig… we verloren met 4-0.
Onze tweede  wedstrijd was  tegen Kessel en dit ging beter maar op het laatst lukte het net niet… Weer verloren met 4-0
Volgende keer beter…
Bedankt Helen voor het meegaan!

Wedstrijdsverslagen zaterdag 4 november

Athos 2 – Olsredlem 2  4-0 25-12 25-14 25-23 25-22
Na een mooie overwinning vorige week donderdag op Active Rooy mochten we afgelopen zaterdag naar Serum om tegen koploper Athos te ballen. Met Moniek en Eline als versterking gingen we van start. Tijdens het inspelen liet Athos merken dat we de punten niet zomaar zouden krijgen.
De eerste set werden we gelijk weggeblazen door de mooie aanvallen en goed verdedigend werk van hun. Wij wisten niet meer wat we moesten doen, maakten veel persoonlijke fouten, 25-12.
De tweede set gingen we ervoor, proberen vanaf het begin ons eigen spelletje te spelen maar Athos wist weer een mooie voorsprong te pakken. Gelukkig konden we ons uiteindelijk goed oppakken en in het spel komen waardoor de grote achterstand iets minder klein werd, helaas was Athos al een heel eind op set point afgestevend en was het 25-15.
De derde set begonnen we sterker, we wisten dat we zelf ook druk konden zetten, we zagen dat Athos dan ook uit hun spel raakte. De passes kwamen , er werd gedoken voor de bal (en we hadden m!) en we wisten het steeds vaker aanvallend af te maken. We hadden zelf een voorsprong opgebouwd, maar door wat stomme foutjes bij ons en knappe punten van de tegenstander kon Athos een sprintje nemen en werd het 25-23.
De vierde set, we konden nog 1 punt pakken, dit hadden we toch wel verdiend….we begonnen iets minder dan de vorige set maar konden al gauw bijkomen en weer een voorsprong nemen. De serve druk liep eindelijk weer en aanvallend ging het ook goed. Athos was echter dicht bij en wist het wederom aan het eind snel af te maken. Helaas viel Moniek aan het eind van deze set uit, we wensen haar nogmaals veel beterschap!
Speelster van de week is Moniek, zij heeft vandaag als Joker gefungeerd en als buiten en midden veel in kunnen vallen en demo site puntjes gemaakt, helaas aan het einde van de wedstrijd geblesseerd geraakt. Eline en Moniek bedankt voor het meegaan. Komende zaterdag, de 11e van de 11e mogen we aan de bak tegen Brovoc, supporters zijn natuurlijk welkom! ON FIRE!!!!

Wedstrijdsverslagen zondag 5 november
Niveau 4 2
Zondag 5 november mochten we thuis spelen in het MFC De Zwingel.
We hadden extra hulp van Jill en Anne, bedankt voor het invallen.
De eerste wedstrijd tegen PrismaWorx VC Weert N4 verloren we met 4 – 0.
Even pauze en de 2e wedstrijd verloren we helaas ook met 4-0 tegen S’62 N4.2.
We waren niet echt wakker vandaag.
Er zaten een paar goede piek momentjes in de wedstrijden.
Volgende keer beter!

Wedstrijdverslagen zaterdag 28 oktober

Tupos DS 2 – Olsredlem DS 1                       0-4 25-17   25-17  25-8     25-16
Zaterdag 28 oktober speelde het Dames 1-team van volleybalclub Olsredlem uit Melderslo uit tegen Tupos Dames 2 te Baarlo.

Opnieuw winst voor de speelsters van Olsredlem Dames 1. Zaterdag speelde het team een sterke wedstrijd, en wonnen daardoor met een stand van 4-0 tegen de dames 2 van Baarlo. De wedstrijd begon wat matjes. Met een lichte voorsprong ging de eerste set redelijk gelijk op, maar met een zeer goede servedruk en een goed blok bemachtigde Olsredlem uiteindelijk een grote voorsprong en won daarmee de set met een stand van 25-17.

De tweede set verliep net als de eerste, redelijk gelijk. Er ontstond moeite met de aanval, waardoor het spel niet meer zo lekker liep. Met behulp van goede en tactische wissels, servedruk en een verbeterde aanval wisten de dames de voorsprong te behouden, en wonnen de tweede set evenals de eerste, met een stand van 25-17.

Het team wist deze ‘spirit’ in de derde set vast te houden. De dames van Tupos, kregen het tij niet meer gekeerd, waardoor de dames van Olsredlem wederom met een sterke serve- en aanval de set ongecompliceerd konden winnen. Het team sprak tijdens de time-out af, de stand van de tegenstander onder de 10 te houden, dit is gelukt met een setstand van 25-8, en topspel!

De vierde en daarbij laatste set was opnieuw een goede set voor de dames van Olsredlem. Ook dit spel werd goed verzorgd, en kon binnengesleept worden met een mooie stand van 25-16. De wedstrijd bevatte veel mooie aanvallen, tactische wissels, een sterke servedruk en lange rally’s, die de dames wisten te winnen. Dit resulteerde in een mooie prestatie van 4-0, waarmee de Dames 1 van Olsredlem mooi blijven meedraaien in de top van de klasse.

Wedstrijdverslagen zondag 29 oktober

Niveau 4.1.
Vandaag moesten we met z’n allen in Venlo spelen. Onze eerste wedstrijd was tegen ActiveRooy,  eerste setje we begonnen goed. Maar al snel zakte de moed en verloren we met 4-0. Tweede wedstrijd was tegen Civitas. We kwamen niet in het spel, dromerig, niet opletten. Ook deze verloren we 4-0. Jammer ,volgende keer beter….

Niveau 4.2.
Vandaag mochten we met zijn allen naar Venlo ( niveau 4.1 + 4.2). Ons team bestond uit Ellis, Elyse, Sanne en Ravi ( invaller). De eerste wedstrijd begon om 10.30 uur tegen Civitas N4.1 en deze verloren we helaas met 4-0. We hadden er wel voor gevochten.

De tweede wedstrijd meteen erachter aan. Nu hadden we Anouk als invalster en Lieke als onze mascotte :-) Deze wedstrijd moesten we tegen Revoc/VCB N4.1 en wonnen we met 4-0.Iedereen deed goed zijn best, maar het was nog wel spannend in de tweede set!Bedankt Ravi en Anouk voor het invallen.
Ik vind dat jullie allemaal goed je best hebben gedaan.

Wedstrijdverslag zaterdag 21 oktober

PrismaWorx VC Weert DS 3 – OLSREDLEM DS 3    1-3
15-25   25-21   12-25   15-25

Tik, tik, tik. Mooie serve beurten. Tik, tik, tik.
Setje weggeven is onnodig. Tik, tik, tik. Afsluiter met een ace. Einde wedstrijd. 3-1 winst.


Wedstrijdverslagen zaterdag 14 oktober

Stravoc DS 3 – Olsredlem DS 1    1-3 25-21    25-23    21-25    25-14
Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen Stravoc D3. Na een lange autorit door het Limburgse achterland waren we dan eindelijk aangekomen in Stramproy. De eerst set gingen we voortvarend van start en hadden al snel een redelijke voorsprong te pakken. Hierdoor wonnen we deze set met 25-21 zonder echt in de problemen te komen. Ook de tweede set gingen we goed van start, waarna we slordiger begonnen te spelen. Passen kwamen niet aan, de spelverdeling was niet helemaal zuiver en voorin werd het niet afgemaakt. Daardoor kon Stravoc langzaam maar zeker uitlopen op ons. Op het juiste moment namen we echter de set weer in handen, waardoor we de set uiteindelijk nipt met 25-23 wonnen. Dit smaakte naar meer. Echter was de derde set een replica van de tweede. Helaas was het geluk dit keer niet aan onze zijde en moesten we een setje afstaan aan Stravoc. Dan maar vol voor die vierde set gaan was onze gedachten. En dat deden we ook. Met verzorgd spel en harde aanvallen trokken we de vierde set overtuigend naar ons toe, en wonnen we deze met 25-14. Weer 4 puntjes in de pocket ! Volgende week hebben we een weekje rust, maar daarna gaan we weer knallen tegen Tupos.
KIA ORA !

Avoc-HVC-VCM DS 2 – Olsredlem DS 2        2-3 25-20   18-25   25-23   23-25   13-15
Afgelopen zaterdag mochten we uit, waar naar toe, daar was nog wat verwarring over, een enkeling dacht in Meterik, sommigen America, maar in het schema stond Hegelsom. Een klein zaaltje wat we niet meer gewend zijn. Het inspelen hadden we dus echt nodig. Helaas kan Judith nog steeds niet meedoen dus begonnen we met zijn zevenen aan de wedstrijd. Uit het verkleden weten we dat we erg aan elkaar gewaagd zijn dus als we er hard voor knokken zijn hier punten te halen! De eerste set hadden we vooral moeite om de serve pass onder de knie te krijgen en kwamen we er aanvallend niet goed door. We moesten blijven afwisselen om te kunnen scoren. Naarmate de set vorderde kwamen we wat beter in ons spel. Maar net iets te laat om winnend af te sluiten: 25-20.
Net voor de tweede set kwam Moniek versterking bieden, altijd fijn om iemand extra op de bank te hebben. We gingen door waar we gebleven waren. Waren goed aan het verdedigen en aanvallend scoorden we punt na punt. We konden een mooie voorsprong opbouwen waardoor we deze zet wonnen met 18-25.
De derde set wilden we ook weer net zo doorgaan maar liet Avoc-HVC-VCM duidelijk merken dat we de pinten niet zomaar kregen, de hele set liep gelijk op, wij hadden goede serve druk, zij ook. Aanvallend gold hetzelfde, we hadden beide moeite om te scoren. Door een inschattingsfout van de scheidsrechter ten nadele van ons kwam de tegenstander net een punt verder op voorsprong waardoor zij op set point kwamen en de set wonnen met 25-23.
De vierde set moesten we proberen zelf die voorsprong te creeeren, dat lukte aardig maar steeds kwam de tegenstander weer langzaam bij . Door ons afwisselende spel en Moniek die aan het eind nog een aantal punten vloeiend in het team meedraaide konden wij dit keer de set afmaken met 23-25. De laatste set, dit hadden we echt verdiend, we wilden nu toch echt die winst pakken. In het begin liepen we weer gelijk op, maar vanaf de 10 punten zagen we de winst al lonken en gingen we als een geoliede machine op ons doel af. 13-15

Super gedaan dames deze hebben we dik verdiend en hard voor gewerkt. Moniek: bedankt voor het meegaan. Isabel: hopelijk ben je snel opgeknapt! Vrouw van de wedstrijd is Chantal, geweldige aanvallen mede dankzij de van Ooijen combinatie ;) ON FIRE!

Avoc/vcm/hvc DS 5 – olsredlem DS 3     0-4 13-25    6-25       16-25    13-25
Met z’n 6e naar een wedstrijd gaan. Moet geen probleem zijn. Of toch wel.. helaas door een ziek teamlid moesten we toch nog even creatief zijn en lukte het uiteindelijk om toch met 6 vrouwen (allemaal niet woonachtig in Melderslo) te beginnen. Waar we Mieke heeeeel erg dankbaar voor zijn.
In de 1e set kon Mieke meteen laten zien wat ze in huis had. Door een mooie servebeurt.
Het bleek dat we in deze wedstrijd toch weer echt zelf het spel moesten maken en blijven spelen. Geen bijzonderheden deze set. 13-25.
De tweede set lieten we zien hoe je je eigen spel moet blijven spelen. En met een record in het aantal punten wonnen we deze set met 6-25!!  Helaas was Marinda er niet bij om een belofte te doen voor een appeltaart.
De 3e set liep wat anders als gehoopt. Door een extreem niet verantwoorde stroeve vloer, kwam het bij Miranda in de rug en moesten we daar even van bijkomen. We lieten daardoor avoc, hvc en vcm wel dichtbij komen. Maar ook dat lossen we wel weer op. Er werd goed meegelopen met de bal. Zo goed dat er een bal niet ontweken kon worden toen er op het laatst uit geroepen werd. 16-25. De vierde set was het dus zaak dat iedereen net een tandje erbij deed en stond miranda te pakken wat ze pakken kon. Lachmomentje: een serve die tegen het plafon ging en daarna onder het net door: vlaaai!  13-25
Mooi om te zien dat we niet zijn weggezakt, wat natuurlijk een grote valkuil is in deze wedstrijden.
We konden dus, enigzins kreupel met een zuurkool? lucht,  met 5 puntjes en een nummer 1 positie weer richting huis.

Wedstrijdverslagen zaterdag 7 oktober

Olsredlem DS 2 – Livoc DS 2        1-3 25-21    19-25    22-25    19-25
Zaterdag kwam Liessel naar Melderslo, zij hadden allebei de wedstrijden gewonnen dus we moesten aan de bak! We begonnen een beetje afwachtend, de serve kwam hard en ver en het duurde even voordat we hierop anticipeerden. Liessel had al een aardige voorsprong opgebouwd, maar toen kwamen wij in het spel. Ook wij konden serve druk zetten en aanvallend kwamen we er lekker in. We kwamen steeds dichter bij en toen kregen we vleugels. De adrenaline stroomde door ons lijf en we walsten over hun heen, 25-21.
De tweede set hadden we het ook weer moeilijk met de serve pass, hierdoor konden we niet altijd optimaal aanvallen en daardoor kwam Liessel weer goed in het spel. 19-25
De derde set begonnen we vol goede moed, maar na een wissel waren een aantal speelsters het spoor bijster en hierdoor verliep een gedeelte van de set rommelig. Er werden opstellingsfouten gemaakt en we konden met moeite bij blijven. Uiteindelijk  maakten we teveel fouten aan onze kant waardoor Liessel uit kon lopen en weer een setje binnenharkte: 22-25.
We moesten de volgende set winnen, wilden we er nog 3-2 uit slepen. We begonnen te wisselvallig, met vlagen kregen we de pass onder controle en aanvallend hebben we mooie punten gemaakt, helaas was het niet genoeg om de set te winnen, 19-25. We hebben gemerkt dat te tegenstanders tot nu toe erg aan elkaar gewaagd zijn, dus er is veel mogelijk. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd tegen hun meer punten pakken. Vrouw van de wedstrijd is Laurie, met een aantal mooie blokjes en goed verdedigd achterin super gespeeld. ON FIRE!!!!!

Olsredlem DS 3 – livoc DS 4    4-0 25-11    25-12    25-21    25-16
Afgelopen zaterdag stond voor ons de wedstrijd tegen Liessel op het programma. De vorige wedstrijd hadden we makkelijk met 4-0 gewonnen, dus we hoopten op iets meer tegenstand deze keer.

De eerste set bleek dat we deze wedstrijd vooral ons eigen spel moesten spelen en ons zelf moesten uitdagen de stand zo laag mogelijk te houden. Er kwam weinig terug. 25-11.
De tweede set werd daarom ook de doelstelling gemaakt ‘we houden ze onder de 10′.  Helaas lukte dit NET niet. 25-12.
De beruchte derde set stond op het programma.. er werd nog een bod gedaan: ‘houdt ze onder de 10, dan krijgen jullie appels, uhh dan bak ik iets voor jullie’, maar blijkbaar had het zestal er geen zin in en waren ze van plan het spannend te maken. Alles liep even niet zo lekker en plots kwam er ook ineens een aanval van de tegenstander die we nog niet gezien hadden. Het team werd streng toegesproken in de time- out door de vervangende coaches en zo kon de set toch nog gewonnen worden.
De laatste set was het dus zaak om die knop echt om te zetten en weer terug te gaan naar de eerste sets. Dit werd redelijk gedaan, waardoor we de set met 25-16 binnen hebben gehaald. Hoppa, weer 5 punten in de pocket. En zo kon er een feestje gevierd worden op verschillende locaties of lekker thuis bij de kinders.

Wedstrijdverslagen zondag 8 oktober

Niveau 4.1.
Vandaag moesten we in ons eigen dorp Melderslo.
Onze eerste wedstrijd was tegen Peelpush, het ging gelijk op maar net verloren 4-0.
Na een korte pauze moesten we tegen Set up, ook hier speelde we goed, deze wonnen we met 3-1.
Goed gedaan Ravi,Kyra,Anne en Jill!
En Jeanne bedankt voor het coachen….

Niveau 4.2.
Zondag 8 oktober moesten wij uit spelen in Sevenum om 10.30 uur.
De eerste wedstrijd hebben we gewonnen van VC Athos ’70 N4.3 met 4-0.
De laatste set tegen VC Athos ’70 N4.3 was wel super spannend en wonnen we op het nippertje!!
We mochten meteen de  tweede wedstrijd er achteraan tegen Hovoc N4.2.
De eerste set gewonnen en de tweede set verloren, dus gelijk gespeeld 2-2.
We zaten allemaal goed in het spel en hebben lekker gespeeld.
Anouk nog bedankt voor het invallen, we waren erg blij met jouw.


Wedstrijdverslagen zaterdag 30 september


VC KESSEL DS 2 – OLSREDLEM DS 1             0-4 19-25   16-25   17-25   23-25
Hallo trouwe lezers,

Afgelopen zaterdag moesten we afreizen naar Kessel. Vorig seizoen ook al tegen gekomen in de competitie, dus we wisten wat we konden verwachten.
Iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd.

Eerste set verliep soepel. We bleven goed in ons eigen spel waardoor we deze set vrij overtuigend naar ons toe hebben getrokken. 19-25.
De 2e en 3e set hadden we met name moeite om het meteen af te maken voor aan het net. Kessel stond enorm goed te verdedigen. Mede door de afwisseling en een paar goede servesbeurten hebben we ook deze sets overtuigend gewonnen. Overwinning in the pocket!! We wilden natuurlijk wel alle punten mee naar huis nemen dus ook deze set moesten we nog even knallen. De hele set bleef het gelijk op gaan. Mede door onze servespass die niet goed bij de setupper kwam maakte we het onszelf erg moeilijk. Gelukkig pakte het uiteindelijk goed uit voor ons en hebben we ook deze set gepakt met 23-25.

Wederom een mooie overwinning dames!

Supporters bedankt voor de grote opkomst. Dit zien we graag :) ook KI & ORA niet te vergeten. KI mag een paar nachtjes met eline mee naar huis. Zij is kameel van de week. ORA is met Sanne mee gegaan zodat ze goede verzorging krijgt en snel hersteld van haar duimblessure.
Komende zaterdag hebben we geen wedstrijd. De week erop spelen we uit in Stramproy 14:30.

KIORA! Dames 1!

 

CIVITAS DS 1 – OLSREDLEM DS 2     4-0 25-16   25-7     25-21   25-21

Afgelopen zaterdag mochten we naar Venloooo. We hadden een rommelig vertrek, iets met flessen en toeristische route…uiteindelijk in 20minuten gezamenlijk in kunnen spelen en toen was t alweer matchtime.

We hadden een iets andere opstelling dan normaal maar begonnen redelijk aan de eerste set. We moesten natuurlijk ook even wennen aan de hal en het vele kabaal en de 12vrouw sterk tegenover ons zag er best indrukwekkend uit. We konden deze set met vlagen ons spelletje spelen maar het gevoel van vorige week was er nog niet. Verloren met 25- 16

De tweede set waren we volledig het spoor bijster, alles ging mis. Dus die slaan we inhoudelijk even over 25- 7
De derde set moesten we echt de knop omzetten, we wilden dit allemaal maar het lukte de vorige set totaal niet. Vol goede moed gingen we van start. We moesten de eerste puntjes weer even moeite doen om de serve onder controle te krijgen maar daarna ging het de hele set gelijk op. De passes kwamen met vlagen redelijk en soms kwamen we door hun goed staande verdediging heen. Het bleef hard werken en helaas trokken zij aan het eind van de set een sprintje en wonnen de set met 25- 21

De vierde set wilden we toch echt gaan pakken. We hadden ons goed teruggevochten en wisten dat het er wel in zat. Wederom ging het gelijk op, maar ook konden we sommige services van hun maar niet onder controle krijgen en werd het niet altijd afgemaakt. Doordat Civitas weer wat slimme wissels toepaste trokken zij ook deze set naar zich toe. 25-21.  Een wedstrijd met een bittere nasmaak. We hebben het zelf de eerste sets laten liggen maar dit was ook wel een team wat hoog in de ranglijst mee zal draaien. Volgende week weer in ons kleine vertrouwde zaaltje. Komt dat zien! Speelster van de week Ilona, zij heeft heel wat extra meters moeten lopen deze wedstrijd. ON FIRE!!!

 

Wedstrijdverslagen zaterdag 23 september

Olsredlem 1 – PrismaWorx vc Weert  2                  3-1 17-25    25-20    26-24    25-18
De eerste wedstrijd van het seizoen zit er weer op, de eerste 4 punten zijn binnen! Het was een wedstrijd met ups en downs. De start was prima, maar halverwege de eerste set werden we na wat kleine foutjes onzeker. Dat kostte teveel punten, met name door serve fouten. Vanaf de tweede set begon het beter te lopen, voor alle punten werd gestreden, winst voor ons! De derde set trokken we op het nippertje naar ons toe dankzij een goede serve beurt van Piene. En na winst in de vierde set konden we ons eerste kleine feestje vieren! Mooie start, op naar volgende week. Dan spelen we om 18.00u uit tegen Kessel. Renske bedankt voor het meespelen, Inge voor het coachen en publiek voor de support! Kioraaaa!

Olsredlem 2 – Asterix 1                     3-1 23-25    25-21    25-16    25-23
Afgelopen zaterdag mochten we weer een nieuw seizoen aftrappen in ons eigen MFC. Na een kort oefenprogramma maar wel een paar goede trainingen hadden we er weer zin in! Vorig jaar ook al tegen Asterix gespeeld maar heel veel wisten de meesten er niet meer vanaf.  We begonnen een beetje twijfelachtig maar na een paar punten zaten we lekker in het spel en gingen we goed gelijk op. Onze pasjes en aanvallen liepen lekker, maar dat was bij hun ook het geval. Soms wisten we even voorsprong te pakken maar daarna kwam Asterix weer bij. Aan het einde van de set waren zij het die de punten maakten en wij net verloren 23-25.
Het zat er zeker in dus we begonnen vol gas aan de tweede set. Die liep erg lekker, er werd goed aangevallen, en verdedigend zonder onze vertrouwde libero ging het ons ook heel aardig af. We konden ze met de serve ook een paar keer geld onder druk zetten. Aan het eind van de set kregen we even waar serve-pass probleempjes maar door onze opgebouwde voorsprong was de setwinst niet in gevaar: 25-21. De sfeer zat er goed in, dit voelde goed! Op naar de volgende. We wilden zo graag dat de eerste punten naar Asterix gingen, maar gelukkig konden we ons snel herpakken en stoomden we verder hoe we de 2e set geëindigd waren. We hadden ze onder druk en redelijk snel met 25-16 gewonnen!
De hopelijk laatste set, we hadden hem verdiend maar moesten het ook nog even doen. De set begon ook wat minder, waren niet meer zo stabiel als eerder in de wedstrijd, zij zetten hun verdediging op andere plekken waardoor we er aanvallend niet meer altijd doorkwamen, en ook het blok op de midden was sterk. Toch bleven we vechten en met een wissel van de coach die goed uitpakte konden we de achterstand ombuigen en de set naar ons toetrekken: 25-23. Renske heeft de titel Speelster van de week dik verdiend! Lenny bedankt voor het meegaan en aanmoedigen! ON FIRE

Wedstrijdverslagen zondag 24 september

Niveau 4 1
Vandaag moesten we in ons eigen dorp starten aan een nieuw seizoen. We zijn niveau 4 gaan spelen. Ons team bestaat uit Kyra, Ravi, Anne en Jill. Ons eerste wedstrijd was tegen Velden. We moesten er even inkomen maar hebben goed gespeeld. Gewonnen met 4-0. Onze 2e wedstrijd was tegen Kessel. Dit ging was lastig. Helaas verloren met 0-4. Jullie hebben het goed gedaan hoor! Toppie. Op naar volgende week..

Niveau 4 2
Zondag 24 september om 12.30 uur mochten we onze eerste wedstrijd in het MFC De Zwingel spelen in niveau 4. Onze spelers zijn: Ellis, Elyse, Sanne en Lieke. Helaas kan Lieke nog niet mee spelen met haar gebroken been. Jill heeft bij ons ingevallen, super bedankt hiervoor. De meiden vonden het allemaal spannend. De eerste wedstrijd moesten we tegen PrismaWorx VC Weert N4. Deze verloren we met 4-0. De tegenstander had al wat ervaring, zij waren erg sterk.Voor ons was het nog allemaal wennen. Na een pauze hadden we de tweede wedstrijd tegen S’62 N4.2 Deze hebben we gelijk gespeeld 2-2. Dit was een leuke wedstrijd, ging tegen elkaar op. Voor het  begin van het nieuwe seizoen in een nieuw niveau hebben we het goed gedaan.