Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen zaterdag 14 oktober

Stravoc DS 3 – Olsredlem DS 1    1-3 25-21    25-23    21-25    25-14
Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen Stravoc D3. Na een lange autorit door het Limburgse achterland waren we dan eindelijk aangekomen in Stramproy. De eerst set gingen we voortvarend van start en hadden al snel een redelijke voorsprong te pakken. Hierdoor wonnen we deze set met 25-21 zonder echt in de problemen te komen. Ook de tweede set gingen we goed van start, waarna we slordiger begonnen te spelen. Passen kwamen niet aan, de spelverdeling was niet helemaal zuiver en voorin werd het niet afgemaakt. Daardoor kon Stravoc langzaam maar zeker uitlopen op ons. Op het juiste moment namen we echter de set weer in handen, waardoor we de set uiteindelijk nipt met 25-23 wonnen. Dit smaakte naar meer. Echter was de derde set een replica van de tweede. Helaas was het geluk dit keer niet aan onze zijde en moesten we een setje afstaan aan Stravoc. Dan maar vol voor die vierde set gaan was onze gedachten. En dat deden we ook. Met verzorgd spel en harde aanvallen trokken we de vierde set overtuigend naar ons toe, en wonnen we deze met 25-14. Weer 4 puntjes in de pocket ! Volgende week hebben we een weekje rust, maar daarna gaan we weer knallen tegen Tupos.
KIA ORA !

Avoc-HVC-VCM DS 2 – Olsredlem DS 2        2-3 25-20   18-25   25-23   23-25   13-15
Afgelopen zaterdag mochten we uit, waar naar toe, daar was nog wat verwarring over, een enkeling dacht in Meterik, sommigen America, maar in het schema stond Hegelsom. Een klein zaaltje wat we niet meer gewend zijn. Het inspelen hadden we dus echt nodig. Helaas kan Judith nog steeds niet meedoen dus begonnen we met zijn zevenen aan de wedstrijd. Uit het verkleden weten we dat we erg aan elkaar gewaagd zijn dus als we er hard voor knokken zijn hier punten te halen! De eerste set hadden we vooral moeite om de serve pass onder de knie te krijgen en kwamen we er aanvallend niet goed door. We moesten blijven afwisselen om te kunnen scoren. Naarmate de set vorderde kwamen we wat beter in ons spel. Maar net iets te laat om winnend af te sluiten: 25-20.
Net voor de tweede set kwam Moniek versterking bieden, altijd fijn om iemand extra op de bank te hebben. We gingen door waar we gebleven waren. Waren goed aan het verdedigen en aanvallend scoorden we punt na punt. We konden een mooie voorsprong opbouwen waardoor we deze zet wonnen met 18-25.
De derde set wilden we ook weer net zo doorgaan maar liet Avoc-HVC-VCM duidelijk merken dat we de pinten niet zomaar kregen, de hele set liep gelijk op, wij hadden goede serve druk, zij ook. Aanvallend gold hetzelfde, we hadden beide moeite om te scoren. Door een inschattingsfout van de scheidsrechter ten nadele van ons kwam de tegenstander net een punt verder op voorsprong waardoor zij op set point kwamen en de set wonnen met 25-23.
De vierde set moesten we proberen zelf die voorsprong te creeeren, dat lukte aardig maar steeds kwam de tegenstander weer langzaam bij . Door ons afwisselende spel en Moniek die aan het eind nog een aantal punten vloeiend in het team meedraaide konden wij dit keer de set afmaken met 23-25. De laatste set, dit hadden we echt verdiend, we wilden nu toch echt die winst pakken. In het begin liepen we weer gelijk op, maar vanaf de 10 punten zagen we de winst al lonken en gingen we als een geoliede machine op ons doel af. 13-15

Super gedaan dames deze hebben we dik verdiend en hard voor gewerkt. Moniek: bedankt voor het meegaan. Isabel: hopelijk ben je snel opgeknapt! Vrouw van de wedstrijd is Chantal, geweldige aanvallen mede dankzij de van Ooijen combinatie ;) ON FIRE!

Avoc/vcm/hvc DS 5 – olsredlem DS 3     0-4 13-25    6-25       16-25    13-25
Met z’n 6e naar een wedstrijd gaan. Moet geen probleem zijn. Of toch wel.. helaas door een ziek teamlid moesten we toch nog even creatief zijn en lukte het uiteindelijk om toch met 6 vrouwen (allemaal niet woonachtig in Melderslo) te beginnen. Waar we Mieke heeeeel erg dankbaar voor zijn.
In de 1e set kon Mieke meteen laten zien wat ze in huis had. Door een mooie servebeurt.
Het bleek dat we in deze wedstrijd toch weer echt zelf het spel moesten maken en blijven spelen. Geen bijzonderheden deze set. 13-25.
De tweede set lieten we zien hoe je je eigen spel moet blijven spelen. En met een record in het aantal punten wonnen we deze set met 6-25!!  Helaas was Marinda er niet bij om een belofte te doen voor een appeltaart.
De 3e set liep wat anders als gehoopt. Door een extreem niet verantwoorde stroeve vloer, kwam het bij Miranda in de rug en moesten we daar even van bijkomen. We lieten daardoor avoc, hvc en vcm wel dichtbij komen. Maar ook dat lossen we wel weer op. Er werd goed meegelopen met de bal. Zo goed dat er een bal niet ontweken kon worden toen er op het laatst uit geroepen werd. 16-25. De vierde set was het dus zaak dat iedereen net een tandje erbij deed en stond miranda te pakken wat ze pakken kon. Lachmomentje: een serve die tegen het plafon ging en daarna onder het net door: vlaaai!  13-25
Mooi om te zien dat we niet zijn weggezakt, wat natuurlijk een grote valkuil is in deze wedstrijden.
We konden dus, enigzins kreupel met een zuurkool? lucht,  met 5 puntjes en een nummer 1 positie weer richting huis.

Wedstrijdverslagen zaterdag 7 oktober

Olsredlem DS 2 – Livoc DS 2        1-3 25-21    19-25    22-25    19-25
Zaterdag kwam Liessel naar Melderslo, zij hadden allebei de wedstrijden gewonnen dus we moesten aan de bak! We begonnen een beetje afwachtend, de serve kwam hard en ver en het duurde even voordat we hierop anticipeerden. Liessel had al een aardige voorsprong opgebouwd, maar toen kwamen wij in het spel. Ook wij konden serve druk zetten en aanvallend kwamen we er lekker in. We kwamen steeds dichter bij en toen kregen we vleugels. De adrenaline stroomde door ons lijf en we walsten over hun heen, 25-21.
De tweede set hadden we het ook weer moeilijk met de serve pass, hierdoor konden we niet altijd optimaal aanvallen en daardoor kwam Liessel weer goed in het spel. 19-25
De derde set begonnen we vol goede moed, maar na een wissel waren een aantal speelsters het spoor bijster en hierdoor verliep een gedeelte van de set rommelig. Er werden opstellingsfouten gemaakt en we konden met moeite bij blijven. Uiteindelijk  maakten we teveel fouten aan onze kant waardoor Liessel uit kon lopen en weer een setje binnenharkte: 22-25.
We moesten de volgende set winnen, wilden we er nog 3-2 uit slepen. We begonnen te wisselvallig, met vlagen kregen we de pass onder controle en aanvallend hebben we mooie punten gemaakt, helaas was het niet genoeg om de set te winnen, 19-25. We hebben gemerkt dat te tegenstanders tot nu toe erg aan elkaar gewaagd zijn, dus er is veel mogelijk. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd tegen hun meer punten pakken. Vrouw van de wedstrijd is Laurie, met een aantal mooie blokjes en goed verdedigd achterin super gespeeld. ON FIRE!!!!!

Olsredlem DS 3 – livoc DS 4    4-0 25-11    25-12    25-21    25-16
Afgelopen zaterdag stond voor ons de wedstrijd tegen Liessel op het programma. De vorige wedstrijd hadden we makkelijk met 4-0 gewonnen, dus we hoopten op iets meer tegenstand deze keer.

De eerste set bleek dat we deze wedstrijd vooral ons eigen spel moesten spelen en ons zelf moesten uitdagen de stand zo laag mogelijk te houden. Er kwam weinig terug. 25-11.
De tweede set werd daarom ook de doelstelling gemaakt ‘we houden ze onder de 10′.  Helaas lukte dit NET niet. 25-12.
De beruchte derde set stond op het programma.. er werd nog een bod gedaan: ‘houdt ze onder de 10, dan krijgen jullie appels, uhh dan bak ik iets voor jullie’, maar blijkbaar had het zestal er geen zin in en waren ze van plan het spannend te maken. Alles liep even niet zo lekker en plots kwam er ook ineens een aanval van de tegenstander die we nog niet gezien hadden. Het team werd streng toegesproken in de time- out door de vervangende coaches en zo kon de set toch nog gewonnen worden.
De laatste set was het dus zaak om die knop echt om te zetten en weer terug te gaan naar de eerste sets. Dit werd redelijk gedaan, waardoor we de set met 25-16 binnen hebben gehaald. Hoppa, weer 5 punten in de pocket. En zo kon er een feestje gevierd worden op verschillende locaties of lekker thuis bij de kinders.

Wedstrijdverslagen zondag 8 oktober

Niveau 4.1.
Vandaag moesten we in ons eigen dorp Melderslo.
Onze eerste wedstrijd was tegen Peelpush, het ging gelijk op maar net verloren 4-0.
Na een korte pauze moesten we tegen Set up, ook hier speelde we goed, deze wonnen we met 3-1.
Goed gedaan Ravi,Kyra,Anne en Jill!
En Jeanne bedankt voor het coachen….

Niveau 4.2.
Zondag 8 oktober moesten wij uit spelen in Sevenum om 10.30 uur.
De eerste wedstrijd hebben we gewonnen van VC Athos ’70 N4.3 met 4-0.
De laatste set tegen VC Athos ’70 N4.3 was wel super spannend en wonnen we op het nippertje!!
We mochten meteen de  tweede wedstrijd er achteraan tegen Hovoc N4.2.
De eerste set gewonnen en de tweede set verloren, dus gelijk gespeeld 2-2.
We zaten allemaal goed in het spel en hebben lekker gespeeld.
Anouk nog bedankt voor het invallen, we waren erg blij met jouw.


Wedstrijdverslagen zaterdag 30 september


VC KESSEL DS 2 – OLSREDLEM DS 1             0-4 19-25   16-25   17-25   23-25
Hallo trouwe lezers,

Afgelopen zaterdag moesten we afreizen naar Kessel. Vorig seizoen ook al tegen gekomen in de competitie, dus we wisten wat we konden verwachten.
Iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd.

Eerste set verliep soepel. We bleven goed in ons eigen spel waardoor we deze set vrij overtuigend naar ons toe hebben getrokken. 19-25.
De 2e en 3e set hadden we met name moeite om het meteen af te maken voor aan het net. Kessel stond enorm goed te verdedigen. Mede door de afwisseling en een paar goede servesbeurten hebben we ook deze sets overtuigend gewonnen. Overwinning in the pocket!! We wilden natuurlijk wel alle punten mee naar huis nemen dus ook deze set moesten we nog even knallen. De hele set bleef het gelijk op gaan. Mede door onze servespass die niet goed bij de setupper kwam maakte we het onszelf erg moeilijk. Gelukkig pakte het uiteindelijk goed uit voor ons en hebben we ook deze set gepakt met 23-25.

Wederom een mooie overwinning dames!

Supporters bedankt voor de grote opkomst. Dit zien we graag :) ook KI & ORA niet te vergeten. KI mag een paar nachtjes met eline mee naar huis. Zij is kameel van de week. ORA is met Sanne mee gegaan zodat ze goede verzorging krijgt en snel hersteld van haar duimblessure.
Komende zaterdag hebben we geen wedstrijd. De week erop spelen we uit in Stramproy 14:30.

KIORA! Dames 1!

 

CIVITAS DS 1 – OLSREDLEM DS 2     4-0 25-16   25-7     25-21   25-21

Afgelopen zaterdag mochten we naar Venloooo. We hadden een rommelig vertrek, iets met flessen en toeristische route…uiteindelijk in 20minuten gezamenlijk in kunnen spelen en toen was t alweer matchtime.

We hadden een iets andere opstelling dan normaal maar begonnen redelijk aan de eerste set. We moesten natuurlijk ook even wennen aan de hal en het vele kabaal en de 12vrouw sterk tegenover ons zag er best indrukwekkend uit. We konden deze set met vlagen ons spelletje spelen maar het gevoel van vorige week was er nog niet. Verloren met 25- 16

De tweede set waren we volledig het spoor bijster, alles ging mis. Dus die slaan we inhoudelijk even over 25- 7
De derde set moesten we echt de knop omzetten, we wilden dit allemaal maar het lukte de vorige set totaal niet. Vol goede moed gingen we van start. We moesten de eerste puntjes weer even moeite doen om de serve onder controle te krijgen maar daarna ging het de hele set gelijk op. De passes kwamen met vlagen redelijk en soms kwamen we door hun goed staande verdediging heen. Het bleef hard werken en helaas trokken zij aan het eind van de set een sprintje en wonnen de set met 25- 21

De vierde set wilden we toch echt gaan pakken. We hadden ons goed teruggevochten en wisten dat het er wel in zat. Wederom ging het gelijk op, maar ook konden we sommige services van hun maar niet onder controle krijgen en werd het niet altijd afgemaakt. Doordat Civitas weer wat slimme wissels toepaste trokken zij ook deze set naar zich toe. 25-21.  Een wedstrijd met een bittere nasmaak. We hebben het zelf de eerste sets laten liggen maar dit was ook wel een team wat hoog in de ranglijst mee zal draaien. Volgende week weer in ons kleine vertrouwde zaaltje. Komt dat zien! Speelster van de week Ilona, zij heeft heel wat extra meters moeten lopen deze wedstrijd. ON FIRE!!!

 

Wedstrijdverslagen zaterdag 23 september

Olsredlem 1 – PrismaWorx vc Weert  2                  3-1 17-25    25-20    26-24    25-18
De eerste wedstrijd van het seizoen zit er weer op, de eerste 4 punten zijn binnen! Het was een wedstrijd met ups en downs. De start was prima, maar halverwege de eerste set werden we na wat kleine foutjes onzeker. Dat kostte teveel punten, met name door serve fouten. Vanaf de tweede set begon het beter te lopen, voor alle punten werd gestreden, winst voor ons! De derde set trokken we op het nippertje naar ons toe dankzij een goede serve beurt van Piene. En na winst in de vierde set konden we ons eerste kleine feestje vieren! Mooie start, op naar volgende week. Dan spelen we om 18.00u uit tegen Kessel. Renske bedankt voor het meespelen, Inge voor het coachen en publiek voor de support! Kioraaaa!

Olsredlem 2 – Asterix 1                     3-1 23-25    25-21    25-16    25-23
Afgelopen zaterdag mochten we weer een nieuw seizoen aftrappen in ons eigen MFC. Na een kort oefenprogramma maar wel een paar goede trainingen hadden we er weer zin in! Vorig jaar ook al tegen Asterix gespeeld maar heel veel wisten de meesten er niet meer vanaf.  We begonnen een beetje twijfelachtig maar na een paar punten zaten we lekker in het spel en gingen we goed gelijk op. Onze pasjes en aanvallen liepen lekker, maar dat was bij hun ook het geval. Soms wisten we even voorsprong te pakken maar daarna kwam Asterix weer bij. Aan het einde van de set waren zij het die de punten maakten en wij net verloren 23-25.
Het zat er zeker in dus we begonnen vol gas aan de tweede set. Die liep erg lekker, er werd goed aangevallen, en verdedigend zonder onze vertrouwde libero ging het ons ook heel aardig af. We konden ze met de serve ook een paar keer geld onder druk zetten. Aan het eind van de set kregen we even waar serve-pass probleempjes maar door onze opgebouwde voorsprong was de setwinst niet in gevaar: 25-21. De sfeer zat er goed in, dit voelde goed! Op naar de volgende. We wilden zo graag dat de eerste punten naar Asterix gingen, maar gelukkig konden we ons snel herpakken en stoomden we verder hoe we de 2e set geëindigd waren. We hadden ze onder druk en redelijk snel met 25-16 gewonnen!
De hopelijk laatste set, we hadden hem verdiend maar moesten het ook nog even doen. De set begon ook wat minder, waren niet meer zo stabiel als eerder in de wedstrijd, zij zetten hun verdediging op andere plekken waardoor we er aanvallend niet meer altijd doorkwamen, en ook het blok op de midden was sterk. Toch bleven we vechten en met een wissel van de coach die goed uitpakte konden we de achterstand ombuigen en de set naar ons toetrekken: 25-23. Renske heeft de titel Speelster van de week dik verdiend! Lenny bedankt voor het meegaan en aanmoedigen! ON FIRE

Wedstrijdverslagen zondag 24 september

Niveau 4 1
Vandaag moesten we in ons eigen dorp starten aan een nieuw seizoen. We zijn niveau 4 gaan spelen. Ons team bestaat uit Kyra, Ravi, Anne en Jill. Ons eerste wedstrijd was tegen Velden. We moesten er even inkomen maar hebben goed gespeeld. Gewonnen met 4-0. Onze 2e wedstrijd was tegen Kessel. Dit ging was lastig. Helaas verloren met 0-4. Jullie hebben het goed gedaan hoor! Toppie. Op naar volgende week..

Niveau 4 2
Zondag 24 september om 12.30 uur mochten we onze eerste wedstrijd in het MFC De Zwingel spelen in niveau 4. Onze spelers zijn: Ellis, Elyse, Sanne en Lieke. Helaas kan Lieke nog niet mee spelen met haar gebroken been. Jill heeft bij ons ingevallen, super bedankt hiervoor. De meiden vonden het allemaal spannend. De eerste wedstrijd moesten we tegen PrismaWorx VC Weert N4. Deze verloren we met 4-0. De tegenstander had al wat ervaring, zij waren erg sterk.Voor ons was het nog allemaal wennen. Na een pauze hadden we de tweede wedstrijd tegen S’62 N4.2 Deze hebben we gelijk gespeeld 2-2. Dit was een leuke wedstrijd, ging tegen elkaar op. Voor het  begin van het nieuwe seizoen in een nieuw niveau hebben we het goed gedaan.